Tisdag 29 Juli Dag med Underhåll och reparation men oj vad det ser bra ut till kvällskvisten

Ingen direkt bra start på dagen. Klockan 5 så gick en av nockarna på hjulaxeln av så vi var tvugna att stanna och dämma hyttan. I samband med omstarten kl 9 så gick vi in och rensade i stället. Vi fick inte bort allt så vi ska in igen senare men tyvärr så gick samma nock sönder igen så nu står vi för reparation igen. Det är ingen fara på taket för masugnen är igentäppt och står och håller värmen. Vi ska strax in igen för att rensa färdigt i stället.

När vi sedan går igång ska vi ta som vana att gå in och kroka ut det som hamnar under forman. Det gör att nedkommande varm smälta kan rinna ner i stället och värmer på.

Mer kommer....

nu kommer mera...
Dagen har varit fyllt med reparationer. Vi har stått med ugnen från kl 5 i morse och fram till 17 på eftermiddagen. Förmiddagsskiftet fick först fixa en av nockarna för att sedan få göra om det igen när den gick sönder igen. När det var klart så gick en lyftare av så det var bara att göra en till. Hyttdrängarna såg lite slitna ut vid skiftbytet.

Eftermidddagen har däremot sett ganska bra ut. Vi kunde starta 17 och rensade upp henna ordenliget innan start. Det var som vanligt metallklumpar som "nästan" smält och slagg runt kolbitar. Jag och Ralf bestämde oss för att testa en sak så vi tog och flyttade in damstenen ca 40 cm vilket minskade stället med stoelksorsdningen 40%. Det visade sig ge ett fantastisk resultat....... på mindre än 3 timmar så var det så att det fanns smälta i stället (små mängder för vi visade nattskiftet hur det nya stället såg ut) men det var ia alla fall smälta.. Detta trots att vi stått stilla med ugnen i 12 timmar. Det ska bli spännande att se hur det ser ut i morgon bitti.

Bilder kommer i morgon och förhoppningsvis en tappning.... en riktig tappning (bara inte Anders kör en under natten!!!)

Sov gott så hörs vi i morgon.

Masmäster

Kommentarer
Postat av: Maria

Låter inte så bra det där. Hoppas ni löser det....



Vi hade ingen tur på hemresan igår heller, motorn pajade strax söder om Fagersta så bilen står nu i Krylbo och vi fick ta tåget hem från Fagersta. Vi var hemma kl. 20 istället för 16....Men det löste sig till slut iallafall.

2008-07-29 @ 13:21:35
URL: http://solkurva.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0