Nu var det tänt del 2.....

Det blev en lång fika i går för vi fick besök hemma och man måste var lite social också...


Vad det gäller helgen så tände vi som sagt var ugnen. Vi fyllde på 2,2 kubikmeter träkol från forman och upp till masugnskransen. Det motsvarar ca 290 kg träkol. I och med detta så har vi bestämt storleken på uppsättningarna. Vi kommer att köra med en uppsättningsstolek på 180 liter dvs 3 kolsäckar. Till det kommer vi att starta med lite drygt 5 kg malm för att sedan öka på efter något dygn eller två. Här får vi se hur det ser ut på söndag.

Det ryker på toppen...

Annat som vi tittade över var bälgarna och deras mått, tättorna är fixade och klara. Nu jobbar man med vattendammarna så vi har inte kunnat köra vatten i systemet (för att få träet att svälla ut och täta sig lite). Tyvärr så verkar det finnas lite vatten i systemet. Inget i bäckarna och ganska lite i dammen uppe vid Avestastugan. Det låter konstigt men jag hoppas på regn!!!

Nu får ugnen stå i lugn och ro under veckan. Janne får kolla till läget och fylla på med mer kol om det behövs men den nya murningen verkar ha gjort susen vad det gäller ofrivilliga luftinläckage. Den drev väldigt lite under det första dygnet.

Till er hyttdrängar så har jag en bra nyhet. Ni som jobbar som hyttdrängar kommer att få subventionerad lunch/middag via Visit Bergslagen. Ni/vi får köpa biljetter för 20-30 kr som vi får byta in mot lunch som lagas på hyttbacken. Det kommer att vara medeltidsinspirerad mat med rotsaker och kött/fisk så det låter perfekt. Om det är någon som vet att de vill köpa lunch och som har någon form av matallergi så kan ni alltid ta kontakt med Sofia Norling Visit Bergslagen/Nya Lapphyttan på telefonnummer 070-341 84 70 så hjälper hon till med det.

Nu ska jag iväg på paddling som uppladdning inför nästa vecka.

/Bosse

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0