Då var dags igen..... masugnsförsök sommaren 2008 på Nya Lapphyttan!

Jaha.... nu är det dags att börja med förberedelserna för sommarens försök på Nya Lapphyttan. Planen är att vi ska dra igång förvärmningen i mitten på juli för att starta blåsningen i masugnen den 26 juli. Sedan kör vi ugnen under 10 dagar för att blåsa ner henne söndagen den 3 augusti.

Boka in någon dag i Norberg under den veckan i kalendern!

Hyttan by night


Vi kommer att ha ett antal tillfällen under våren när vi gör iordning ugnen. Efter förra årets försök så har vi kommit fram till att vi ska bygga om ugnen lite grann. Det handlar om att mura om den nedre delen av ugnen så vi får bättre värme där nere så det kommer att innebär lite rivningsjobb och lite murningsjobb. Till det så blir det lite andra reparationer och rostning av malm inför sommaren.

Vi startar nu i helgen (5-6 april) ... för att sedan ses den 17-18 maj och den 14-15 juni. Hoppas att ni dyker upp och hjälper till.

Vad det gäller den här bloggen så tänkte jag försöka skriva ner lite mer regelbundet under våren där jag tar upp lite mer vad det gäller olika moment av en blåsning. Det får bli under katergorin "Masmäster funderar" som blir lite uppdaterad. Förhoppningsvis kommer det att dyka upp en del andra katergorier som någon annan i föreningen kanske tar sig an. En kategori som kommer är någon form av rapportering av hur det gick förra året. Det finns en rapport som nästan är klar som vi lägger ut i lite olika deler så det inte blir för mastigt att läsa.

Något annat ????.....  Nää inte just nu men jag återkommer. Det är kul att vara igång igen.

/Bosse Sundelin

Hyttan tappas ...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0